Novopazarac oslobođen zbog ubistva privrednika sa Kosova

Cetvrtak , 2021-06-10 | 13:07:01

Viši sud u Novom Pazaru oslobodio je E.Š. (40) iz ovog grada optužbe da je 1. oktobra prošle godine ubio privrednika sa Kosova Seljatina Janjevu (52), potvrđeno je radiju Sto plus u tom sudu.


Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru E.Š. se teretio da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud “ocenom izvedenih dokaza utvrdio da je u datoj situaciji postupao u nužnoj odbrani”, zbog čega ga je oslobodio optužbe.

Istom presudom E.Š. je proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja zbog čega je osuđen na dve godine i šest meseci zatvora, a u kaznu će mu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

Viši sud oslobodio je i Dž.P. (53) koji je bio optužen za nasilničko ponašanje prilikom ubistva Janjeve.

Presuda je prvostepena i Više tužilaštvo, kao i zastupnik osuđenog E.Š, imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Privrednik sa Kosova Seljatin Janjeva ubijen je u novopazarskom naselju Jalija, u noći 1. oktobra. Ubistvu je prethodila svađa Janjeve i Dž.P, posle koje je on iz pištolja, kojeg je prethodno sakrio u žardinjeri, ispalio nekoliko hitaca ka Dž.P. i E.Š, pogodivši Dž.P. u nogu.

Nakon toga je E.Š. zapucao i ubio Janjevu.

N. Kočović


 

Napiši komentar: