Dnevni red usvojen nakon dva i po sata

Ponedeljak , 2021-05-17 | 12:55:03

Nakon više od dva i po sata zasedanja odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su dnevni red sednice, na kojoj će danas odlučivati o preko 50 tačaka.


Odbornici opozicionih partija predložili su ukupno 16 dopunskih tačaka, ali i povlačenje pojedinih, ali to nije naišlo na odobravanje vladajuće većine.

Odbornička grupa Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka tražila je, između ostalog, da se 5. april proglasi Danom mladih, da se pruži pomoć privatnim privrednicima, adekvatno stomatološko zbrinjavanje osoba sa invaliditetom, predlog deklaracije o osudi nasilja nad narodom Palestine, kao i načini praznovanja bošnjačkih nacionalnih praznika i predlog rezolucije o zločinima nad bošnjačkim narodom u Sandžaku.

Neki od predloga odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja (SPP) bili su da se utvrdi materijalna šteta usled ekspanzije nelegalne gradnje, razrešenje direktora Kulturnog centra, izrada tehničke dokumentacije za izgradnju škole u naselju Šutenovac, kao i da parking kod Doma zdravlja bude besplatan 120, umesto 30 minuta.

Na dnevnom redu sednice su izmene o lokalnim komunalnim taksama, kao i naknade za korišćenje javnih površina i puteva, dopuna plana generalne regulacije za jedan deo grada, usvajanje Operativnog plana odbrane od poplava na vodama drugog reda, kao i Odluka o uslovima ozakonjenja objekata izgrađenih na površinama javne namene.

Osim toga, razmatraće se i sporazum o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave, kao i završni račun grada za 2019. i odluka o eksternoj reviziji završnog računa za 2020. godinu.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: