Novopazarci pružili podršku narodu Palestine (VIDEO)

Subota , 2021-05-15 | 13:18:05

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u centru Novog Pazara u znak podrške narodu Palestine zahtevajući da se zaustavi nasilje u kojem je do sada poginulo preko 100 Palestinaca i obnove mirovni pregovori sa Izraelom.


Okupljeni u pešačkoj zoni nosili su zastave Palestine, kao i transparente sa natpisima “Stop ubijanju dece”, “Sačuvajmo Palestinu”, “Sloboda za Palestinu”, “Stop izraelskom progonu Palestinaca”.

Skup podrške pod nazivom “Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu”, organizovala je Sandžačka demokratska partija, a prisustvovali su mu i visoki funkcioneri te stranke, među kojima i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Odbornica SDP-a u Skupštini Novog Pazara Emira Kolašinac pozvala je sve aktere na geopolitičkoj sceni da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se obnovili pregovori, zaustavili sukobi i zaštitili životi civila, a naročito dece.

“Pozivamo Sjedinjene Američke Države da izbalansiraju pristup prema obema stranama, a arapske zemlje da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću leđa Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih i političkih interesa. Pozivamo sve ljude da izraze solidarnost sa narodom Palestine, dignimo glas, jer treba biti tih kada deca spavaju, a ne kada umiru”, poručila je Kolašinac.

N. Kočović


 

Napiši komentar: