Zvaničnici čestitali Ramazanski bajram

Sreda , 2021-05-12 | 17:50:38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić i drugi zvaničnici čestitali su danas muslimanskim vernicima Ramazanski bajram.


“Neka Bajramska poruka večne i neprolazne ljubavi Božije nadahne svakog vernika da prazničnu radost deli sa svojim bližnjima, jačajući u dušama trajne ljudske vrednosti ljubavi, poštovanja i razumevanja”, naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao da želi da vernici Ramazanski bajram dočekaju i provedu u spokoju, zadovoljstvu i uverenju da u Srbiji i njenim državnim organima imaju dobronamernog partnera, uvek spremnog za rešavanje svih pitanja na dobro Srbije i svih njenih gradjana.

"Izazovna vremena poput današnjeg podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. Bogatsvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na medjusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje", navodi se u čestitki Ane Brnabić.

Predsednica BNV je čestitajući Ramazanski bajram poželela da “tolerancija ovlada našim srcima i domovima, a poverenje i saradnja ojačaju veze između svih građana Sandžaka”.

Biševac je vernicima poručio da tokom ovog praznika, ali i u danima pred nama, budu posvećeni jedni drugima.

“Potvrđujmo svojim delima da su nam univerzalne vrednosti putokaz prema istinskoj radosti, uzajamnom zbližavanju i poštovanju”, piše u čestitki Biševca.

Ramazanski bajram čestitao je i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović, predsednica Skupštine Anela Šemsović Halilović, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin, ministri Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković i Nikola Selaković, kao i narodni poslanik Muamer Bačevac.

N. Kočović


 

Napiši komentar: