Dudić: Ramazan nas učio milosti, praštanju i dobročinstvu

Sreda , 2021-05-12 | 13:25:32

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZ) Mevlud Dudić čestitao je danas svim pripadnicima islama predstojeći Ramazanski bajram i istakao da nas je ovaj mesec učio milosti i praštanju, dobročinstvu, toleranciji, lepom moralu, solidarnosti i osećaju za druge.


On je u Bajramskoj poruci naveo da je dolazak Bajrama podjedanko i radost i tuga i da odlaskom Ramazana ostajemo bez svih njegovih privilegija.

“Dolazak Bajrama nakon Ramazana poruka je da posle marljivog truda kojeg ulažemo u Ramazanu dolazi dan dobijanja nagrade, olakšanje i radost, kao što će nakon ovosvjetskog života u strpljenju i pokornosti Allahu dž.š. doći najveća radost i sreća za čoveka-uspeh na Sudnjeme danu, danu dodele nagrade posle proživljenja, susret sa svojim Gospodarom i ulazak u Dženet”, rekao je Dudić.

On je podsetio da su vernici na početku Ramazana zamoljeni da se usled epidemiološke situacije pridržavaju uputstava nadležnih organa i preporuka Islamske zajednice.

“Hvala Allahu da ste bili odgovorni te su nam džamije svo vreme Ramazana bile otvorene. Dani bajrama su dani radosti, ali opasnost pandemije još je prisutna te od vas očekujemo da se i dalje pridržavate pomenutih instrukcija”, dodao je Dudić.

Muslimanski vernici slave u četvrtak Ramazanski bajram, kojim se obeležava kraj jednomesečnog posta, a slede dani veselja.

E.Đulović


 

Napiši komentar: