Lukač Zoranić: SPP apsolutno protiv nasilja i konflikta

Sreda , 2021-03-03 | 12:14:06

Odbornica Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Skupštini Novog Pazara Amela Lukač Zoranić istakla je danas da ta partija “neće podržavati obrasce ponašanja gde nasilje i konflikt postaju standard u opštenju među ljudima, već će se zalagati protiv toga”.


Ona je na konferenciji za novinare ocenila da su poslednju sednicu lokalnog parlamenta obeležili “nemili konfliktni događaji koji narušavaju ugled i kredibiltet Skupštine kao najvećeg organa upravljanja gradom”.

“Skupština, kao navjeći predstavnički dom u kojem sede oni koje su građani birali, postaje teatar verbalnog i fizičkog konflikta u kojem sve norme finog ponašanja bivaju poništene. Ukoliko u najvećem domu imamo prikaze takvih vrednosti, šta možemo očekivati od građana na koje se takav vid konflikta reflektuje u svakodnevnom životu. Zato će se odbornici SPP apsolutno zalagati protiv toga”, kazala je Lukač Zoranić.

Ona je dodala da će odbornici SPP u svom delovanju crpeti sva prava koja im Statut i Poslovnik o radu garantuju, da će podržati odluke koje su, kako je rekla, u interesu građana, a oštro kritikovati one druge.

“Od predsednice Skupštine očekujemo da ima jednak tretman prema svim odbornicima, da poštuje normativne akte i omogući svima ravnopravan položaj, da ne ignoriše pitanja upućena radnim telima jer su to pitanja koja tiše građane i da kroz odgovore na njih pokaže transparentnost u radu”, poručila je Lukač Zoranić.

N. Kočović


 

Napiši komentar: