Škrijelj: Ne osećamo ni gram odgovornosti

Petak , 2020-07-17 | 12:19:25

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj izjavio je danas da ta partija “ne oseća ni gram odgovornosti” za lošu zdravstvenu situaciju u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i veliki broj zaraženih i preminulih od posledica izazvanih korona virusom.


On je na konferenciji za novinare rekao da je SDA Sandžaka sprovodila predizbornu kampanju i organizovala skupove jer su iz zdravstvenih ustanova stizale informacije da je sve u redu i da je korona virus pobeđen.

“SDA Sandžaka je još 4. maja tražila da se izbori odlože do 6. septembra, ali to nije usvojeno. Zdravstvene ustanove nisu obaveštavale građane o širenju epidemije, svesno su prikrivali činjenice da bi izbori bili održani po svaku cenu. Mi, kao stranka, ne snosimo ni gram odgovornosti”, poručio je Škrijelj.

On je istakao da je “SDA Sandžaka uradila sve što je mogla”, a da su “vladajući režim u Beogradu i oni koji politiku vladajućeg velikosrpkog režima sprovode u Sandžaku” isključivi krivci i da snose odgovornost za sve što se desilo.

Na naše pitanje zašto su pozivali građane da izađu u što većem broju na ponovljene izbore, kada je bilo poznato da ima mnogo inficiranih i umrlih u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, Škrijelj je odgovorio da “ne smatra da su pogrešili”.

“Pozvali smo građane da izađu na izbore i pridržavaju se propisanih mera. U tome ne vidim ništa loše, ali vidim loše u tome što pojedini mediji pokušavaju da skinu odgovornost sa onih koji su jedini krivci”, dodao je Škrijelj.

On je kazao da SDA Sandžaka zahteva razrešenje sa dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, koordinatora te zdravstvene ustanove Mirsada Đerleka i direktora Zavoda za javno zdravlje Šefadila Spahića zbog “urušavanja zdravstvenog sistema i prikrivanja podataka o broju obolelih i umrlih”.

SDA Sandžaka je predložila Vladi Srbije i niz mera za poboljšanje zdravstvene i ekonomske situacije u Sandžaku i pozvala na dijalog o rešavanju njegovog statusa.

N. Kočović


 

 • user thumb
  SMEH DO SUZA

  Oni imaju toliko glasaca da,slobodno mogu da sprovedu izbore bez,maski.

 • user thumb
  Pazarac

  100% u pravu. Da se smene i krivično odgovaraju i Ćorović direktor D. Zdravlja. Boljitak će se odmah osetiti. Oni su lično odgovorni za urušavanje zdravstvene zaštite i sistema u N. Pazaru.

 • user thumb
  Dzoni

  Hajde ne bandaj vise...pa sto ucestvujes u sprovodjenju "velikosrpske politike" , jesi li u vlasti u Pazaru? Ili niste normalni ili svoje glasace smatrate budalama?

Napiši komentar: