Zukorlić: Vučićeve tvrdnje o Bajramu neistinite

Sreda , 2020-07-08 | 11:21:28

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne govori istinu kada kaže da je obeležavanje Bajrama glavni razlog za eskalaciju epidemije korona virusa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.


Vučić je sinoć na konferenciji za novinare rekao da je obeležavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu.

Zukorlić u izjavi za Direktno.rs ocenjuje da je Vučić "ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo".

"U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela pre dve nedelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio pre više od mesec i po dana, uticala na širenje zaraze", rekao je Zukorlić.

On je ocenio da je Islamska zajednica stoprocentno poštovala sve preventivne mere Vlade Srbije.

"Medjutim i pored toga, Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim verskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gde njegov partner (Rasim Ljajić) skače u masu, a dočekuju ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Posle jučerašnjeg istupanja predsednika Vučića meni se javilo više Bošnjaka iz Novog Pazara, koji su mi kazali da se osećaju veoma neprijatno i uvredjeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno", kazao je Zukorlić.


 

Napiši komentar: