Novi Pazar: Inspekcija pojačava nadzor ugostiteljskih objekata

Petak , 2020-03-20 | 16:50:15

Situacija u Novom Pazaru je pod kontrolom, nema obolelih od korona virusa, a 551 osoba je u samoizolaciji, pod nadzorom policije, saopšteno je danas nakon sednice Štaba za vanredne situacije.


Iz ovog Štaba apeluje na građane da sve dosadašnje navike ostave po strani i da što manje izlaze iz svojih domova, te da se ne grupišu na javnim mestima.

Član Štaba i gradski većnik zadužen za zdravstvo Fevzija Murić podseća da vanredno stanje nije "godišnji odmor, koji treba provoditi napolju".

"Podsećam vas da ne rade škole, fakulteti, vrtići i da takva odluka nije doneta bez razloga. Država je odluku donela da bi ljudi ostali u svojim kućama", rekao je Murić.

Na sednici je doneta odluka o pojačanom inspekcijskom nadzoru ugostiteljskih objekata.

"Vlada je propisala četiri kvadratna metra za svako lice u ugostiteljskom objektu. Inspekcija će proveravati da li se u objektima ovaj princip poštuje, a odlučili smo da je, iz zdravstvenih razloga, upotreba nargila u lokalima i na terasama ugostiteljskih objekata najstrožije zabranjena", rekao je Murić.

On je istakao da bi naredna nedelja mogla biti presudna za razvoj situacije, a da su svi zdravstveni resursi u gradu fokusirani i spremni da reaguju.

"Za sve nas i građane je najvažnije da virus ne uđe u zdravstveni sistem. Trenutno Opšta bolnica i Dom zdravlja imaju dovoljno zaštitne opreme, maski i rukavica", rekao je Murić.

On je dodao da je na sednici posebno zatraženo da objekte u okviru zdravstvenog sistema kontroliše vojna policija.

"Odeljenja bolnice moraju biti zaštićena i to građani moraju da shvate. Pre bilo kakvog odlaska lekaru, treba se obratiti telefonom. Ako bi se, kojim slučajem, razboleo jedan zdravstveni radnik, ceo blok ide u izolaciju, a to znači da neće imati ko da nas leči", rekao je Murić.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: