Serija Kruna dobila četiri Zlatna globusa

Ponedeljak , 2021-03-01 | 11:41:09
Netfliksova serija "Kruna" (The Crown) osvojila na 78. ceremoniji dodele Zlatnih globusa je četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.

Ceremonija dodele Zlatnih globusa, prva u sezoni nagrada pomerenoj zbog korona virusa, održana je noćas virtuelno sa voditeljkama na dve strane američke obale, u Los Andjelesu i Njujorku. Zlatni globusi se dodeljuju za film u dve kategorije, drame i komedije, mjuzikl i odvojeno za televiziju.

Posle usmerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone "Kruna" je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna.

Mladi britanski glumci Ema Korin (Dajana ) i Džoš O'Konor (Čarls) dobili su noćas na Zlatnim globusima nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca u dramskoj seriji.

Američka glumica Džilijan Anderson takodje je nagradjena za najbolju žensku pomoćnu ulogu za interpretaciju bivše premijerke Margaret Tačer, u četvrtoj sezoni "Krune" koja obuhvata vreme njenog mandata izmedju 1979. i 1990. godine.

Netfliks je bio veliki pobednik u kategoriji televizije na dodeli Globusa ove godine, jer je pored nagrada za "Krunu" dobio i dve nagrade za "Damin  gambit" (Queen's Gambit) uključujući i za najbolju mini seriju.

Glumica iz "Daminog gambita" Anja Tejlor-Džoj, takodje je nagradjena za najbolju glumicu u mini seriji.

Serija "Schitt's Creek" nagradjena je za najbolju seriju u kategoriji komedija, a jedna od zvezda serije Ketrin O'Hara za najbolju glumicu u komediji.


 

Napiši komentar: