Francuski elektro duo Daft pank saopštio kraj saradnje

Utorak , 2021-02-23 | 12:03:47
Francuski elektro duo "Daft pank" (Daft Punk), osnovan 1993. godine, saopštio je danas da više neće saradjivati. 

Čuveni duo je objavio video "Epilog" koji traje osam minuta i na kojem su scene iz filma "Elektrorama" iz 2006. 

Na snimku su muzičari Toma Bangalter (Thomas) i Gi-Manuel de Omem Kristo (Guy-Manuel de Homem Christo) kao roboti u pustinji. Na kraju snimka dolazi do eksplozije robota sa natpisom "1993-2021". 

Bend, osnovan u Parizu, poznat je po elektronskoj haus muzici "Frenč tač" (French touch), a prvi uspeh ostvaraju albumom "Homework" iz 1997. 

Medjunarodnu slavu su postigli hitom "Around the world".

Bend je od samog početka gajio tajanstvenost. Muzičari nikada nisu pokazali svoja lica, nastupili su u kacigama, retko su davali intervjue i izdali su malo albuma. Njihovi nastupi su poznati po specijalnim vizuelnim efektima. 

Izdali su ukupno četiri studijska albuma - "Homework" (1997), " Discovery" (2001), "Human After All" (2005) i "Random Access Memories" (2013).

Bend je osvojio šest američkih muzičkih nagrada Gremi (Grammy).

Žan-Mišel Žar: Daft punk - jedinstveni zvuk, elegantan kraj benda Francuski muzičar i jedan od pionira elektronske muzike, Žan-Mišel Žar (Jean-Michel Jarre) ocenio je večeras da sada bivši bend "Daft pank" (Daft Punk) ima "jedinstven zvuk", a način njihov saopštavanje raspada predstavlja "elegantni kraj". 

"Bend (Daft pank) je uvek gajio paradoks. Dok ceo svet nosi maske, oni je skidaju. Oni su jedni od aktera koji su obeležili istoriju elektronske muzike. Poštujem njihovu odluku a njihov video prestavlja elegantan kraj benda", rekao je Žar u intervjuu Frans presu. 

Francuski elektro duo "Daft pank" (Daft Punk), osnovan 1993. godine, saopštio je ranije danas da više neće saradjivati. 
 

Napiši komentar: