Matić: Nastavljamo podršku razvoju turizma i telekomunikacija

Petak , 2021-02-19 | 16:07:18

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je danas da će država nastaviti da ulaže u razvoj turističkih potencijala Novog Pazara i izgradnju telekomunikacione infrastrukture u školama i ruralnim područjima ovog kraja.


Ona je prilikom posete obnovljenoj zgradi Narodne biblioteke “Dositej Obradović” u Novom Pazaru istakla da je ponosna tim projektom koji je finansiralo ministarstvo na čijem je čelu i najavila nova ulaganja.

“Ministarstvo će podržati obnovu Bedema i kule Motrilje, a u kapitalni projekat Vlade Srbije od 2020. do 2025. godine uvršteni su i brojni kulturno-istorijski spomenici iz ovog grada koji će biti obnovljeni i revitalizovani”, kazala je Matić.

Ministarka je podsetila da su u 12 školskih objekata u Novom Pazaru u prethodnom periodu izgrađene lokalne računarske mreže, kao i da će ove godine biti urađene u još toliko.

“Na jesen će 14 naselja, koja se nalaze u izrazito ruralnim krajevima, dobiti kompletnu telekomunikacionu infrastrukturu, internet, fiksnu telefoniju i kablovsku televiziju. U pitanju je 1.198 domaćinstava i to će doprineti da mladi vide budućnost, ostanu ovde i doprinesu daljem razvoju svog kraja”, poručila je Matić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac dodao je da će ove godine, uz podršku ministarstva, biti završeno uređenje plaže na Ribarićkom jezeru i prošireni kapaciteti hotela na Atletskom stadionu.

“Ne postoji grad na Balkanu koji ima toliko spomenika pod zaštitom Uneska kao Novi Pazar, ovo je grad gde se susreću istok i zapad, islam i hrišćanstvo, imamo prirodna bogatstva, termalne vode, blizu su Kopaonik, Golija, Pešter. Mi smo dobri domaćini i želimo da dobrim projektima obogatimo turističku ponudu i povećamo naše potencijale”, izjavio je Biševac.

Ministarka Matić je sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave obišla i Staru čaršiju, Sinan-begovu džamiju i manastir Sopoćani.

N. Kočović


 

Napiši komentar: