Spahić: Za nekoliko dana počine masovna vakcinacija

Utorak , 2021-01-19 | 16:33:18

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da očekuje da će najkasnije u ponedeljak u ovom gradu početi masovna vakcinacija građana protiv korona virusa.


On je posle sednice Štaba za vanredne situacije novinarima rekao da će za tu svrhu u Domu omladine biti preuređen prostor za punkt, jer ispunjava sve preporuke nadležnog ministarstva, a pored već formiranih u Domu zdravlja i Zavodu.

“Sinoć je stiglo 1.200 doza kineske vakcine, kojom smo danas vakcinisali zdravstvene radnike. Do sada smo vakcinisali i revakcinisali 75 osoba u Gerentološkom centru, kao i preko 250 zdravstvenih radnika i svi su dobrog zdravstvenog stanja“, rekao je Spahić.

On je radiju Sto plus rekao da nema podatak od Instituta za javno zdravlje o broju Novopazaraca koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju, ali da će otvoriti još punktova ukoliko ih bude u većem broju.

“Kod nas u Zavodu se prijavilo preko 100 građana, a uskoro ćemo aktivirati i određen broj telefona u tu svrhu. Znajući da smo protiv sezonskog gripa ranijih godina vakcinisali od tri do četiri hiljade građana, sada verujem da će se prijaviti bar 5.000“, rekao je Spahić.

Dodaje da se i on vakcinisao, jer ne vidi drugi način da se zaštiti od ovog virusa.

“Mi nemamo adekvatnog leka, samo protivepidemijske mere, a ako ne mislimo da narednih nekoliko godina živimo noseći maske i udaljeni jedni od drugih, ako želimo da se vratimo normalnom životu, onda je jedina alternativa da slušamo nauku“, rekao je Spahić.

On je istakao da je epidemiološka situacija u ovom gradu i dalje nestabilna i nesigurna, ali da je poslednja dva dana blago stabilizovano stanje.

“Ako posmatramo broj pozitivnih u odnosu na broj poslatih PCR testova on je jednocifren, ali to ne znači da se sada treba da se opustimo, već naprotiv treba još više da se pridržavamo svih epidemioloških mera“, rekao je Spahić.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Dr

    Sramota da se ovaj čovek još pita za bilo šta da li u N. Pazaru nema niko drugi da b6de na čelu ZZJZ.

Napiši komentar: