Čistoća: Glavne ulice očišćene, problem sporedne

Sreda , 2021-01-13 | 13:55:59

Većina gradskih ulica u Novom Pazaru očišćena je od snega i prohodna, a sa mehanizacijom kojom trenutno raspolaže JKP “Gradska čistoća” nije moguće u potpunosti očistiti periferne delove grada, rekao je tehnički direktor ovog preduzeća Dino Skenderović.


On je za radio Sto plus kazao da su očišćene ulice prvog prioriteta i prilazi važnim institucijama, ali problem predstavlja brzo topljenje snega i svakodnevno formiranje leda.

“Trudimo se da raspoloživim sredstvima obiđemo sve ulice, ali zbog velikog kamiona sa plugom nemamo pristup onim sporednim u pojedinim naseljima. Sneg se usled promene temperature brzo topi,i iznova se svakodnevno formira led pa je nepohodno i da građani čiste ispred svojih lokala i kuća”, naveo je Skenderović.

On je dodao da je kompletna mehanizacija namenjena zimskoj sluzbi trenutno raspoloživa a uskoro će ovo preduzeće dobiti i traktorski raonik za sneg koji će olakšati čišćenje manjih i sporednih ulica u gradu.

Prema informacijama iz preduzeća “Novi Pazar put” svi magistralni i regionalni putni pravci koje oni održavaju su prohodni.

E.Đulović


 

Napiši komentar: