Raška: Za sedam dana 160 pozitivnih pacijenata

Petak , 2020-11-20 | 14:06:56

U Raški je u poslednjih nedelju dana registrovano 160 pozitivnih slučajeva na korona virus, a u kovid ambulanti dnevno se pregleda od 150 do 200 pacijenata, rekao je danas direktor Doma zdravlja u ovom gradu Milisav Galjak.


On je za radio Sto plus kazao da je trenutna epidemiološka situacija u Raški ozbiljna ali još uvek pod kontrolom.

„Treći talas kod nas je krenuo krajem septembra i od tada je zaključno sa jučerašnjim danom registrovano 280 pozitivnih pacijenata. Zbog povećanog broja pregleda otvorena je još jedna kovid ambulanta, a dobra stvar je što je broj kontrolnih pregleda poslednjih dana veći od broja prvih“, rekao je Galjak.

Naveo je da se poslednjih dana kovid ambulanti javlja i sve veći broj pacijenata sa težom kliničkom slikom kojima je neophodna bolnička hospitalizacija.

„U pitanju su pacijenti sa obostranom upalom pluća ali i drugim propratnim simptomima koji zahtevaju bolničko lečenje. U Opštoj bolnici u Novom Pazaru hospitalizovano je 28 naših pacijenata, a u bolnici u Kraljevu deset“, kazao je Galjak.

On je dodao i da je trenutno osam zdravstvenih radnika iz Raške pozitivno na korona virus i nalaze se u kućnoj izolaciji.

E.Đulović


 

Napiši komentar: