Imamović: Prvo odgovornost, pa Zakon o zaštiti stanovništva

Cetvrtak , 2020-11-12 | 17:07:26

Poslanik liste "Ujedinjena dolina SDA Sandžaka" Enis Imamović rekao je da njegova poslanička grupa neće glasati kada se bude odlučivalo o predloženim izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, jer smatraju da je pre njih trebalo utvrditi odgovornost za postojeće stanje.


"Kao neko iz Novog Pazara, grada koji je bio jedan od najpogodjenijih koronom u prvom talasu, smatram da bi bilo neophodno utvrditi objektivnu odgovornost za dosadašnje stanje kao i utvrditi ko će se starati o promeni ovog zakona na terenu? Hoće li zakon sprovoditi oni koji su cepali umrlice u Novom Pazaru ili oni koji su na dan posete članova vlade u tom gradu pacijente iz hodnika slali kući", pitao je Imamović.

On je pitao i da li je medju nagradjenim lekarima povodom Dana primirja bilo i onih iz Kragujevca, Kruševca, Beograda ili Bosne i Hercegovine, koji su pritekli u pomoć Novom Pazaru, jer "to su pravi heroji".

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da u ovakvoj situaciji nema mesta za politiku, i da je prioritet zdravlje i životi ljudi.

"Sada treba da uradimo sve da zaustavimo širenje virusa, a kad je reč o odgovornosti, da li će biti utvrdjena za šest meseci ili za godinu dana, od nje niko neće pobeći", rekao je ministar.


 

Napiši komentar: