Crnovršanin: Od ponedeljka zahtevi za refundaciju troškova

Petak , 2020-10-23 | 13:02:22

Član Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara Naser Crnovršanin rekao je danas da su mogućnosti svake zloupotrebe za refundiranje troškova porodicama čiji je član preminuo od posledica korona virusa isključene, jer su svi detalji određeni odlukom.


On je radiju Sto plus pojasnio da ne postoji valjan razlog što se sa donošenjem ove odluke čekalo do sada.

“Jednostavno, pratilo se odvijanje situacije, da ne bi još u međuvremenu neku meru doneli i onda smo shvatili da je drugi talas već iza nas, a da smo, kao što vidite, već ušli u treći talas. Ovu odluku smo doneli da se te porodice ni na koji način ne bi osećale diskriminisano, u odnosu na one koje su bile obuhvaćene ranijom odlukom”, rekao je Crnovršanin.

Štab je na poslednjoj sednici doneo je odluku da porodicama osoba preminulih od posledica pandemije ovog virusa pre 4. jula ove godine budu refundirani troškovi nastali prema JKP “Gradska čistoća” u iznosu do 30.000 dinara.

Crnovršanin je podsetio na raniju odluku Štaba, donetu 4. jula ove godine, da se sve porodice čiji su članovi preminuli od posledica ove pandemije oslobode plaćanja troškova koje su imale prema JKP “Gradska čistoća”.

On je istakao da zahtevi mogu da se podnose već od ponedeljka, 26. oktobra, na pisarnici Gradske uprave.

“Službenici Uslužnog centra će pojasniti koja je dokumentacija neophodna da bi se dokazalo i ostvarilo ovo pravo. Zahtevi se podnose na šalteru broj 2, od 7.30 do 15 časova”, rekao je Crnovršanin.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: