Na poligonu Pešter izvedena generalna proba vojne vežbe Sadejstvo 2020

Petak , 2020-10-09 | 21:33:05
 Na privremenom poligonu "Pešter" kod Sjenice danas je izvedena generalna proba Združene taktičke vežbe sa bojevim gadjanjem "Sadejstvo 2020".

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na vežbi učestvuje oko 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da su sve jedinice na današnjoj generalnoj probi "na najbolji mogući način ispunile svoje zadatke"."Očekujemo da i sutra bude tako i da obradujemo Srbiju slikom jedne ponosne, organizovane, moderne i opremljene vojske", naveo je Vulin.

Načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović rekao je da su na generalnoj probi prikazane "kompleksne radnje i postupci na taktičkom i operativnom nivou".

"U potpunosti sam zadovoljan onim što sam danas video, s obzirom na to da je sadejstvo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Kopnene vojske ostvareno veoma precizno po mestu i vremenu, a učinak vatre na ciljevima je bio impozantan", naveo je načelnik Generalštaba VS.

U saopštenju se dodaje da će sutra biti prikazan veliki broj modernizovanih sredstava i sredstava iz razvoja odbrambene industrije koja će prvi put zajedno dejstvovati na jednoj takvoj vežbi.

Biće prikazan deo sposobnosti jedinica VS, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane sa borbenom grupom iz sastava Kopnene vojske i 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Združena taktička vežba sa bojevim gadjanjem "Sadejstvo 2020" počeće sutra u 12 časova a najavljeno je prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


 

Napiši komentar: