Formirana nova skupštinska većina u Sjenici

Sreda , 2020-10-07 | 11:24:11

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i predsednik Skupštine opštine Sjenica iz redova ove partije Rejhan Kurtović napustili su danas skupštinsko zasedanje, nakon što je na osnovu nekoliko usvojenih predloga o brisanju tačaka dnevnog reda sve ukazalo na prekomponovanje vlasti.


Kurtović je odredio polučasovnu pauzu, međutim ukupno 20 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) nastavili su skupštinsko zasedanje, uz obrazloženje da imaju pravni osnov za to.

Sednicom je nastavio da predsedava Momir Kovačević, kao najstariji odbornik, što je Kurtović po povratku u skupštinsku salu ocenio nelegalnim činom i odložio skupštinsko zasedanje za nedelju dana.

Kurtović je za predsednika Skuopštine opštine imenovan sredinom avgusta ove godine, glasovima devet odbornika SPP, po pet odbornika SNS i Grupe građana “Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović”, dva Socijalističke partije Srbije i jednog Grupe građana “Zajedno”.

D.Selmanović


 

  • user thumb
    Adem

    Ne mogu oni da trpe odmah izgradnju dzamija po Sjenici, oni haju sa lipovima i porno glumcima.

  • user thumb
    Beli

    Suljo Drzava, Rasim srpski vazal po Suljovim rijecima i cetnik Vucic po Suljkovim rijecima. Kakav ce to napredak da bude.

Napiši komentar: