Skupština bira gradonačelnika, dnevni red usvojen nakon dva sata

Sreda , 2020-09-09 | 12:39:18

Odbornici Skupštine Novog Pazara biraće na današnjoj sednici novog gradonačelnika, njegovog zamenika, kao i članove Gradskog veća, a usvajanje dnevnog reda trajalo je duže od dva sata.


Predstavnici opozicione Stranke pravde i pomirenja od početka sednice su reklamirali povredu Poslovnika, odnosno, tvrdili su da je predsednica lokalnog parlamenta sednicu sazvala pozivajući se na pogrešan član Poslovnika.

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, za gradonačelnika će biti predložen Nihat Biševac iz Sandžačke demokratske partije (SDP), a za njegovog zamenika Igor Novović, član Srpske napredne stranke (SNS).

Novi saziv Gradskog veća činiće šest predstavnika sa liste “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, a tri sa liste “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – za našu decu”.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naći će se i odluka o formiranju Apotekarske ustanove na osnovu koje će ona biti odvojena od Doma zdravlja. Za vršioca dužnosti direktora biće postavljena Sanela Prenča.

Skupština Novog Pazara razmatraće i odluku o eksternoj reviziji budžeta grada za 2019. godinu, izmene i dopune odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, kao i imenovanje članova raznih saveta i komisija.

U dnevni red današnje sednice uvrštene su i dopunske tačke o potvrđivanju ostavke direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefije Brničanina i imenovanju vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća Gradimira Nedeljkovića.

Predlozi opozicionih odborničkih grupa da se formiraju raznih komisija koje će utvrditi šta se sve dešavalo tokom krize izazvane epidemijom kovida-19 u Novom Pazaru i kupovini zemljišta za izgradnju škole u Šutenovcu nisu usvojene.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Beli

    Nas "dobri", "posteni" Nino, evo ga sa zlocincem Mehom Mahmutovicem. Sa njim suska i saradjuje...E to vam je dobri i posteni.

Napiši komentar: