Biberović: Lideri bošnjačkih partija slepi poslušnici Beograda

Ponedeljak , 2020-08-17 | 18:28:43

Vlast u Beogradu odlučujući je faktor koji je uticao na formiranje novih skupštinskih većina danas u Novom Pazaru, a krajem prošle nedelje i u Tutinu i Sjenici, ocenio je Sead Biberović iz nevladine organizacije Urban in.


On je novopazarskom radiju Sto plus rekao da je ovo samo nastavak održavanja kontrole lokalnih samouprava od “strane jednog čoveka, koji u ovoj zemlji o svemu odlučuje”.

“To je veoma zabrinjavajuće, jer mi sada u ova tri grada imamo vlast koja je pod kontrolom Beograda. Mi ovde više nemamo opoziciju, jedina opozicija su građani i građanke, koji su sa druge strane uplašeni, podkupljeni, zastrašeni, ucenjeni i podeljeni, tako da još uvek ne postoji neka snaga koja ovakvo stanje može da promeni“, rekao je Biberović.

On je istakao da su lideri sve tri bošnjačke političke opcije slepi poslušnici Beograda.

“U ovom delu Srbije svakodnevno je sve veća i veća potreba za četvrtom građanskom političkom opcijom, koja će stvarno brinuti o pravima i kvalitetu života građana“, rekao je Biberović.

Čelnici Gradske skupštine u Novom Pazaru izabrani su ranije danas glasovima odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Krajem prošle nedelje rukovodioce lokalne skupštine u Tutinu izglasali su odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina i SNS, a Sjenice Stranke pravde i pomirenja (SPP) i SNS.

A.Bajrović

 


 

  • user thumb
    Adem

    Ko god u ovom trenutku kad se vide rezultati 20 godisnje vladavine srpskog roba Rasima Ljajica izjednacava druge partije sa njim, svesno ili nesvesno radi za njega.Rasim Ljajic gtreba da odgovara za sve sto je uradio Bosnjacima Sandzaka, zbog postavljanja Djerleka i Mahmutovica.

Napiši komentar: