Građani na protestu tražili Mahmutovićevu smenu

Ponedeljak , 2020-08-10 | 19:27:35

Protest grupe građana Novog Pazara nastavljen je danas u krugu Opšte bolnice, a okupljeni su tražili smenu direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića.


Oko stotinak okupljenih građana je svoje nezadovoljstvo iskazalo duvajući u pištaljke i skandirajući protiv Mahmutovića, tražeći da funkciju direktora Opšte bolnice obavlja kako su rekli “nepartijski čovek iz naroda”.

Oni su pozvali sve građane Novog Pazara da im se pridruže u protestima kako bi se zajedno izborili za pravdu.

“U ovom gradu je skoro svaka porodica imala po jedan smrtni slučaj. Ja sam u roku od 20 dana izgubio dva brata, jedan je umro tokom transporta, a drugi u Kragujevcu. Ovom bolnicom vlada zlo”, kazao je učesnik protesta Suad Mahmutović.

Okupljeni su podržali doktorku Lejlu Ćeranić kojoj je pred odlazak na odmor uručena odluka direktora Mahmutovića o stavljanju van snage prethodne odluke o njenom imenovanju za vršioca dužnosti šefa Infektivnog odeljenja, što je izazvalo burne reakcije gradjana Novog Pazara na društvenim mrežama.

I prethodnih dana su u krugu Opšte bolnice organizovani protesti gradjana koji su tražili istinu o brojevima obolelih i umrlih od korona virusa u Novom Pazaru, i smenjivanje odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

E.Đulović


 

Napiši komentar: