Novi Pazar: Strah od korona virusa najčešći razlog za razgovor sa psiholozima

Utorak , 2020-08-04 | 13:26:06

Psiholozima Trauma call centra u Novom Pazaru do sada se javilo oko 15 građana kojima je trebala pomoć ili podrška kako bi prevazišli emocionalne probleme i strahove prouzrokovane epidemijom korona virusa u Srbiji.


Ovaj centar je formiran pre nedelju dana, a u okviru njega tri psihologa pružaju savetodavnu podršku građanima svakog dana od 13 sati do jedan sat posle ponoći.

Jedan od psihologa Azra Zukorlić rekla je radiju Sto plus da su telefonski razgovori anonimni i da se ne snimaju, a da se građani uglavnom žale na strah da ne zaraze sebe ili svoje bližnje korona virusom.

“Ova epidemija je nova za sve nas tako da se većina građana, pre svih hronični bolesnici, teško nose sa tim, jer osećaju strah, paniku i zabrinutost. Neki građani se javljaju više puta, jer nekome jedan razgovor nije dovoljan da bi rešio problem, a mi smo tu da pružimo podršku kad god je nekome potrebno“, rekla je Zukorlićeva.

Ona je pozvala sve građane, bez obzira na uzrast, koji imaju strahove i dileme prouzrokovane korona virusom, a kojima je potreban razgovor, psihološki savet i podrška da se jave svakim danom, osim nedelje, na jedan od brojeva telefona: 066- 55- 622- 61, 062- 11- 21-2 27 ili 061- 13- 93- 771.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: