Humanost jača od politike

Utorak , 2020-07-14 | 12:53:25

Građani su donacijama kupili medicinsku opremu i sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru u ukupnom iznosu od 45 hiljada evra, rekla je danas Selma Hasić Manić.


Ona je nakon potresnih fotografija i snimaka pacijenata zaraženih korona virusom iz ove zdravstvene ustanove sa drugaricom Nermom Zekić Hoćanin pokrenula humanitarnu akciju za nabavku neophodne opreme.

Selma je u emisiji Sto plus radija “(Pre)živeti sa koronom” rekla da su osim u Novom Pazaru iz fonda odneli pomoć i za bolnice i Domove zdravlja u Tutinu, Sjenici, Raški, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši, kao i za okolne seoske ambulante.

“Pojedinci su govorili da imamo najopremljeniju bolnicu po nemačkim standardima, a narod je morao sam da kupi osnovne regulatore koje nismo imali. Trudimo se da budemo u svakodnevnom kontaktu sa nadležnima i da sve što treba kupimo, od prikupljenog novca građana, koji su imali poverenje u nas“, rekla je Selma, koja je po zanimanju dizajner.

Ona je istakla da im se priključilo i mnogo volontera koji besplatno daju infuziju zaraženim pacijentima, koji su na kućnom lečenju.

“Određenim apotekama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici smo uplaćivali sredstva i objavljivali putem društvenih mreža gde pacijenti mogu besplatno da uzmu neophodne lekove. I mi smo delili u velikim količinama Hemomicin, ali ipak smatram da terapija za lečenje krona virusa treba da bude besplatna za sve pacijente i da to nije nadležnnost nas humanitaraca nego države”, rekla je Selma.

Ističe da je sve ovo uradila da bi pomogla građanima, jer neko morao to da uradi, a ona nije htela da čeka, već je uzela stvari u svoje ruke.

“Nije mi bitno kako će ko reagovati, da li će nas sputavati ili uzdizati, jer meni nisu potrebni politički poeni, ja se nakon svega vraćam u svoj modni salon. Isto to misle i moja drugarica Nerma i drug Jasmin Halitović, mi smo samo želeli dobro svojim građanima”, kaže ova mlada žena.

Selma veruje da su građani iz ovoga što se desilo Novom Pazaru naučili lekciju, da se to neće zataškati i ponoviti budućim generacijama.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Stručnjak

    Pogrešno. Ljudi nije narod dužan da kupuje gde je ono što je kupljeno.

Napiši komentar: