Gde je Krizni štab Novog Pazara

Ponedeljak , 2020-07-13 | 19:07:14

Grupa organizacija civilnog sektora (OCD), novinara i medija Novog Pazara zatražili su danas transparentan rad Kriznog štaba, više pouzdanih informacija i ažuriranje spiskova potreba neophodnih materijalnih potreba i volontera.


Oni su u zajedničkom saopštenju za javnost ocenili da je situacija u gradu neznatno bolja, ali su se i zapitali "gde je Krizni štab, šta radi to telo, kakve procene razvoja situacije donosi, na čemu bazira svoje odluke, ko će izvršavati te odluke i na koga se one, uopšte, odnose?"

OCD, novinari i mediji smatraju da "preopterećeni koordinator Bolnice ima povremene šumove i zastoje" u komunikaciji sa nekim lokalnim medijima.

"Manjak pouzdanih informacija, nedostatak koordinacije, potpuno odsustvo transparentnosti ima za posledicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koje preduzimamo kao zajednica", navodi se u saopštenju.

Naglašavajući da stavljaju sve svoje kapacitete na raspolaganje Kriznom štabu, od donosilaca odluka u Novom Pazaru se traži redovno zasedanje, svakodnevno obaveštavanje o razvoju situacije i davanje instrukcija, saveta i preporuka građanima.

OCD, novinari i mediji navode da bi ukupna situacija mogla da se poboljša svakodnevnim pouzdanim informacijama o broju testiranih, obolelih, hospitalizovanih i umrlih u Opštoj bolnici u Novom Pazaru i drugim COVID-bolnicama u širom Srbije.

I.Slezović


 

  • user thumb
    Stručnjak

    A šta imamo i od njih. Kako su radili tako se i desilo. Stručnjak spahić odjavi epidemiju pa buknu korona u pazaru ko luda. Nalet ih bilo

Napiši komentar: