Porodice preminulih oslobođene pogrebnih troškova

Subota , 2020-07-04 | 18:34:29

Krizni štab Novog Pazara oslobodio je porodice čiji su članovi preminuli od posledica izazvanih korona virusom plaćanja pogrebnih troškova, saopštila je danas lokalna samouprava.


Svim organima, ustanovama i ostalim pravnim licima naloženo je da, za vreme trajanja vanredne situacije, zastave spuste na pola koplja, odnosno, jarbola.

Gradski štab stavio je van snage odluku o ograničavanju rada trgovinskim radnjama i marketima samo u periodu od sedam do 19 časova, dok je za ostale privredne subjekte to radno vreme ostalo važeće.

Štab je odlučio da kupi mobilnu metalnu ogradu, kontejnere za smeće, mobilne toalete, klupe i rezervoare za pijaću vodu i sve drugo neophodno za osposobljavanje poljske bolnice Vojske Srbije.

Formiran je Operativni tim za koordinaciju humanitarnih aktivnosti, na čijem čelu je Albin Škrijelj, a kojem se mogu priključiti sve zainteresovane organizacije i pojedinci.

Na račun Grada Novog Pazara namenjen borbi protiv epidemije korona virusa do sada je uplaćeno nešto više od 2,3 miliona dinara.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Adem

    Gradjani uplacujete huanitarnu pomoc humanitarnim organizacijama koje su i ranije pomagale. Uplacujte pomoc "Hajratu." A opstina i grad neka pomazu iz budzeta,dosta nas pljackaju taksama i porezima. Jos Albinu da uplacujemo sadaku.

Napiši komentar: