Stigla pomoć iz Turske za Novi Pazar i Tutin

Subota , 2020-07-04 | 14:21:41

Turska je jutros kao pomoć zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru i Tutinu poslala medicinsku i zaštitnu opremu, koju je obezbedilo Ministarstvo zdravlja ove zemlje.


Amabasador Turske Tandžu Bilgić rekao je novinarima na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu da je ova pomoć rezultat dobre saradnje sa državnim i lokalnimk vlastima.

“Nastavićemo i dalje da budemo uz Srbiju i Novi Pazar u borbi protiv pandemije. Ovo je pomoć koja je poslata uz odobrenje predsednika Redžepa Tajipa Erdoana, a zahvalio bih se vlastima Srbije na bliskoj saradnji sa Turskom i poželeo svima dobro zdravlje”, rekao je Bilgić.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić zahvalio Turskoj navodeći da je stigla velika količina pomoći.

"O kolikoj količini robe se radi, najbolje ilustruje činjenica da je pun avion ranije bio namenjen za dve ili tri države, a sada je pun avion sa zaštitnom, medicinskom opremom, dezinfekcionim sredstvima i drugom opremom, namenjen za dva ili tri grada, ili opštine u Srbiji", rekao je Ljajić.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić zahvalila se ranije Erdoganu, od koga je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Sandžaku pismom zatražila pomoć.

"Vrlo je važno zahvaliti za sve donacije, pre svega iz naše dijaspore koja nesebično šalje pomoć i koja je ovog puta 'položila ispit'. Svakdodnevno imam pozive brojnih organizacija koje nude pomoć", dodala je Curić.

Turska je 8. juna uputila pomoć u pet zajednica u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, na Kosovu i u Albaniji.

Foto: S.Župljanin


 

Napiši komentar: