Spahić: Testirano oko 5.000 ljudi

Petak , 2020-07-03 | 14:58:43

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru Šefadil Spahić, izjavio je danas da je do sada u ovom gradu na prisustvo korona virusa testirano 4.937 osoba, dok je u poslednjih nekoliko dana obavljeno oko 500 uzorkovanja.


On je novinarima rekao da je tokom jučerašnjeg dana pristiglo 500 brzih i isto toliko PCR testova , koji se distribuiraju Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje.

“Domu zdravlja se prosledi oko 30 testova, Opštoj bolnici oko 100, a deo testova radi Zavod. Problem je što se veliki broj ljudi uplašio, i želi da radi PCR test a to zaista nije moguće”, naveo je Spahić.

On je dodao da je od 27. do 30.juna broj pozitivnih osoba bio između 28 i 26 i da je u tom periodu primetan pad pozitivnih briseva u odnosu na broj poslatih za uzorkovanje.

“Teško je davati prognoze, ali očekujemo da tokom naredne nedelje imamo još jedan blagi porast, a onda lagani pad broja obolelih. Činjenica je da se naši građani kasno javljaju lekaru, kada već postoji teža klinička slika zbog čega i imamo toliko hospitalizovanih pacijenata”, rekao je Spahić.

On je apelovao na građane da se jave svom izabranom lekaru ukoliko imaju bilo kakve simptome, i da maksimalno poštuju sve preporučene mere prevencije.

E.Đulović


 

  • user thumb
    Stručnjak

    Čim počne sveske da pokazuje debelo je skrivio daj ostavku ovoliko da je boleano samo tvoja krivica nistw radili kako treba otelo sw kontroli

Napiši komentar: