Đerlek: Preminulo još petoro, na lečenju 205

Petak , 2020-07-03 | 13:28:12

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da je u poslednjih 24 sata preminulo još pet osoba, a da se na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 205 kovid pozitivnih pacijenata.


On je na konferenciji za novinare rekao da su tri preminule osobe iz Novog Pazara, a dve iz Tutina, kao i da ne zna da li među preminulim u tercijarnim zdravstvenim ustanovama ima žitelja ova dva grada.

“U protekla 24 sata na bolničko lečenje smešten je 31 pacijent, upola manje nego juče, pa sada imamo 205 kovid pacijenata. Na respiratoru je jedna osoba. U tercijarne ustanove transportovali smo pet osoba”, kazao je Đerlek.

On je najavio da će u Novi Pazar tokom dana stići još 10 respiratora tako da će Opšta bolnica sada raspolagati sa 28 tih aparata, kao i da će pored Internističkog bloka biti formirana vojna bolnica.

 

 

NOVIH 10 RESPIRATORA ZA NOVOPAZARSKU BOLNICU

 

“Od danas postajemo regionalna kovid bolnica i primaćemo i pacijente iz Sjenice, jer je u Užicu teško stanje. To je težak zadatak, nemamo dovoljno kadrova, zdravstveni radnici su preumorni, ali me je obradovala informacija da će biti formirana vojna bolnica sa 150 kreveta, 15 vojnih lekara, infektologa i pulmologa i 25 tehničara, sa njihovom opremom”, poručio je Đerlek.

 

VOJSKA PODIGLA POLJSKU BOLNICU

 

On je dodao da je situacija pod kontrolom, da Opšta bolnica ima dovoljno opreme, ali da su donacije dobrodošle.

“Imali smo problem na Infektivnom odeljenju, gde je radila samo jedna doktorka, pa su se stvarale gužve, ljudi su čekali po nekoliko sati. Postavićemo dva šatora u kojima će biti ambulante sa po tri lekara. Oni će brzo vršiti trijažu, one koji zahtevaju bolničko lečenje će upućivati na odeljenja, a one sa lakšim simptomima kući”, objasnio je Đerlek.

On je naveo da je Opšta bolnica angažovala devet nezaposlenih lekara i 17 sestara kako bi nadoknadili nedostatak zdravstvenih radnika koji su na bolovanju.

Ulaz u crvenu zonu od danas će biti zabranjen, a biće otvoren kol centar (020/314-722) za informacije o stanju obolelih.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mirsad

    KAd god vidim ovoga padne mi na pamet ona konferencija za stampu SDP-a kad mladi momak rece "Djerlek vise nece biti direktor" i slaga Rasim. I jel ovome jos sincic falsifikator diplome pomocnik gradonacelnika. Krade li jos od nasih para za sincica platu ?

  • user thumb
    Adem

    Ima li neko drugi da ovo saopstava a ne ti? Treba gledati ovog beskrupuloznog ljigavca svaki dan.

Napiši komentar: