DUNP: Prijemni održani uz posebne mere

Ponedeljak , 2020-06-29 | 14:20:50

Prijemne ispite, uz obavezne epidemiološke mere, za upis na prvu godinu studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru polagalo je 720 kandidata, a preliminarni rezultati biće objavljeni sutra, saopštila je ova visokoškolska ustanova.


“U skladu sa preventivnim merama, vodilo se računa da što manji broj kandidata bude na jednom mestu, uz obavezne maske, dezinfekciju ruku i poštovanje fizičke distance. Polaganje je organizovano po smenama, u malim grupama, uz korišćenje svih prostornih kapaciteta”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Državni univerzitet angažovao je ekipe Zavoda za javno zdravlje da posle svakog izlaska kandidata iz učionica i amfiteatara, a pre nego li uđe sledeća grupa, dezinfikuju prostorije.

Konačna rang lista biće objavljena 7. jula, a nakon toga sledi upis brucoša.

Državni univerzitet na 20 akreditovanih studijskih programa može upisati 954 studenata, od kojih će se 684 finansirati iz budžeta, dok će 270 biti samofinansirajući.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Sramota

    Bitno je da Ćemal Dolićanin uzme pare iz budžeta i strpa sebi i porodici u džep. Oterali su naše profesore bitno da je druga Meha mahmutovic zaposlio na univerzitet, a ovaj njemu ćerku zauzvrat. Zato ćemo svi i da pocrkamo od Covida.

  • user thumb
    bgd

    nije istina. nisu se postovale najosnovnije mere i ne postuju se od pocetka pandemije.

Napiši komentar: