BNV: Katastrofalna kriza zdravstvenog sistema u Novom Pazaru, država hitno da pošalje pomoć

Ponedeljak , 2020-06-29 | 13:49:20

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) upozorilo je danas na "katastrofalnu krizu zdravstvenog sistema u Novom Pazaru" usled porasta broja novoinficiranih korona virusom i pozvalo nadležne državne organe da upute hitnu pomoć u ljudstvu i opremi bolnici u tom gradu.


Vijeće je u saopštenju navelo da su državni organi "u obavezi da hitno reaguju i pošalju pojačanje bolnici u Novom Pazaru".

"Svi smo svedoci novonastale situacije, naglog porasta broja zaraženih, broja kritičnih slučajeva i velikog broja umrlih. Jedan deo lekara i medicinskog osoblja novopazarske bolnice se herojski bori, ali malo ih je da bi zbrinuli veliki broj pacijenata. Novopazarskim bolnicama nedostaje i medicinske zaštitne opreme ali i veliki broj medicinskih aparata neophodnih za lečenje pacijenata sa teškim oblicima bolesti COVID19", stoji u saopštenju.

Naveli su i da je posle apela za pomoć koji su uputili predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, "veliki broj medicinskog osoblja" iz te zemlje spreman da dodje u Sandžak i pomogne u suzbijanje epidemije ali i da je za njihov dolazak "potrebna saglasnost i poziv zdravstvenih ustanova i nadležnih institucija iz Srbije koja se još uvek čeka".


 

  • user thumb
    Stručnjak

    Aha vi zaserete a država će da samo pazaru pimaže ne brukajte se neće lekari da rad E u pazaru eto to je rezultat ovog stanja. Hoće svi da imaju jahte avione nema više lekar ovde samo biznis moral nula čast malom broju

Napiši komentar: