Bolest mi odnela sina za četiri dana

Sreda , 2020-06-24 | 20:42:06

Novopazarac Nedžad Pljakić (45) preminuo je u subotu od posledica izazvanih korona virusom, a njegova porodica, pored neverice da je zdrav čovek, u punoj snazi, izgubio bitku za život za nekoliko dana, zabrinuta je jer još uvek nisu testirani.


Nedžadov otac, Ramiz Pljakić izjavio je za radio Sto plus da se on, posle par dana simptoma u vidu temperature i povraćanja, u novopazarsku Opštu bolnicu javio tokom dana, 16. juna.

“Čim je stigao na Infektivno odeljenje, pao je u nesvest. Povratili su ga, dali infuziju i rekli da ispred sačekamo rezultate testa i odluku doktora. Bilo je oko pet popodne. Sedeli smo ispred, u autu, a doktor je stigao negde oko četiri sata ujutru, sledećeg dana. Uputili su ga na grudno odeljenje i ispred sobe je opet izgubio svest i pao”, rekao je Ramiz.

Naredna dva dana sin mu je, kako je kazao, telefonom javljao da se ne oseća dobro, da mu je veoma loše, da je par puta izgubio svest i da se budio na podu.

“Doktori su mi govorili da je on mlad i jak, da je dobro i da ide na bolje. Njemu je neka sestra rekla da su mu rezultati dobri. Trećeg dana uveče nam je rekao da više ne može da izdrži, da mu pomognemo kako znamo i umemo, da ga spasimo. Otišao sam u bolnicu, a doktor mi je rekao da je planirano da ga prebace za Kragujevac”, istakao je Ramiz.

Na transport su, dodao je Nedžadov otac, čekali nekoliko sati. Sina su mu dovezli u kolicima, gotovo nesvesnog, a iako nisu imali potvrdu, već samo sumnju da je zaražen korona virusom, zdravstveni radnici su, tvrdi on, dozvolili da ga deca, supruga, braća grle i ljube, pa i da ga, bez adekvatne zaštite, unesu u ambulantna kola.

“U toku transporta je preminuo, negde ispred Kragujevca. Da li bi bio živ da su pošli ranije, ne znam, ali sam ogorčen što nisu. Zahvalan sam lekarima na infektivnom odeljenju na odnosu i brizi, ali to, nažalost, ne mogu reći i za njihove kolege na grudnom, iako sam svestan da su preopterećeni”, poručio je Pljakić.

Ono što ga čudi i brine je što ni nedelju dana otkako je njegov sin primljen u bolnicu, a četiri dana od smrti, niko od njih nije testiran, niti im je naložena samoizolacija.

“Niko nam ništa nije rekao, niti smo testirani, a svi smo bili u kontaktu sa njim. Njegova supruga, deca, braća, plašim se za njihovo zdravlje. Mnogo ljudi je bilo i na dženazi, a dolaze i na hatar”, kazao je Pljakić.

U Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru su nam rekli da još uvek nisu dobili informacije o tome da je Pljakić bio zaražen korona virusom i da čekaju smrtovnicu iz Kliničkog centra Kragujevac.

“Nije moguće da porodici, prilikom preuzimanja tela u Kragujevcu, nisu rekli da moraju biti u samoizolaciji. Nama kad stigne smrtovnica iz Kliničkog centra, uradićemo epidemiološku anketu i testirati sve kontakte”, kazao nam je direktor Zavoda Šefadil Spahić.

Spahić nam je potvrdio i da su, pored Nedžada, u Novom Pazaru od posledica korona virusa preminule još dve, a u Tutinu jedna osoba.

N. Kočović


 

 • user thumb
  Dedo

  E moj čoveče nije ti lako duša tvoja zna šta pati. Onakvu mladinu iugubiti a ne zanš ni kako ni šta bi. Tuži i isteraj do kraja.

 • user thumb
  Tihi

  @posmatrac: u pravu si

 • user thumb
  posmatrac

  gde su sada oni koji su agitovali zve vreme korone da to nije nista, da je laz, koji su visili po kaficima, druzili se i sprdali sa maskama i merama, a kada ih neko opomene pistali da im se natura

Napiši komentar: