Mahmutović: Zaraženo 20 lekara i 40 sestara

Utorak , 2020-06-23 | 20:08:45

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je večeras da je 20 lekara i gotovo 40 medicinskih sestara iz te zdravstvene ustanove zaraženo korona virusom.


On je, gostujući u Dnevniku Radio televizije Novi Pazar, kazao da se epidemija brzo širi i da su njihovi kapaciteti veoma blizu maksimalne popunjenosti.

“Podelili smo bolnicu tako da sva odeljenja, osim porodilišta, onkologije, dijalize, koronarne i jedinice za moždane udare primaju pacijente obolele od kovida. Naši kapaciteti su gotovo popunjeni, a danas smo transportovali 12 pacijenata u Kliničko bolnički centar Bežanijska kosa kako bismo oslobodili mesta za nove”, rekao je Mahmutović.

On je ocenio da je virus mutirao i da pacijenti, koji su se poslednjih dana javljali za pomoć, sa znatno težom kliničkom slikom.

“Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u poslednjih petnaestak dana ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća. Najlakši su oni sa temperaturom, kašljom i malaksalošću”, izjavio je Mahmutović.

On nije odgovorio na pitanje koliko je pacijenata transportovano u Klinički centar Kragujevac rekavši da je plan da se prvo popunjavaju kapaciteti tercijarnih zdravstvenih centara.

“Kada se njihovi kapaciteti popune, onda ćemo teške pacijente lečiti kod nas i tada ćemo uključiti naše respiratore”, objasnio je Mahmutović.

On je dodao da se u Novom Pazaru dešava ono na šta su više puta upozoravli, kao i da su lekari i medicinske sestre heroji koji se, bez velike galame, bore da spasu živote.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Pazarac

    Mahmute ne bi trebali nikoga da prime ni u bg ni u kg nigde nego vi kurcobani da ih lečite znate da se slikate i proseravate i štelujete rezultate i brojke ko ti ko šefadil, ganić,skinite te bele mantile. Ne umete svoj narod da lečite

  • user thumb
    Emir

    Pa kako te nije sramota robe Rasima Ljajica i Aleksandra Vucica. Deset dana se prica po carsiji da je katastrofalna situacija, vi cutite. Zasto niste pricali sta se desava, jel prece da se zastite zivoti gradjana ili da se zadovolji Vucic i Ljajic. Sram te bilo.

Napiši komentar: