Djoković zaražen korona virusom

Utorak , 2020-06-23 | 17:24:31
Srpski teniser Novak Djoković saopštio je danas da je zaražen korona virusom.

Kako je saopšteno iz njegovog tima, odmah po dolasku u Beograd prvi teniser sveta se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru. On ne oseća nikakve simptome.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period", naveo je Djoković u saopštenju.Djoković je rekao da je organizovao Adria tur u trenutku u kojem je virus oslabio "verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje"."Želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.

Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati", rekao je prvi teniser sveta.On je izrazio nadu da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro i rekao da će ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i da će se ponovo testirati za pet dana.Tokom turnira u Beogradu tribine su bile prepune, posetioci nisu držali distancu i čak su se slikali i rukovali sa teniserima. Učesnici turnira igrali su mali fudbal i izašli u noćni klub u Beogradu, dok su u Zadru izmedju ostalog igrali revijalni košarkaški meč.Od učesnika oba turnira osim Djokovića, korona virusom zaraženi su Grigor Dimitrov iz Bugarske, Borna Ćorić iz Hrvatske, sprski teniser Viktor Troicki, kao i trener bugarskog tenisera Kristijan Groh i Djokovićev kondicioni trener Marko Paniki.Mnogi svetski teniseri i mediji su prethodnih dana kritikovali Djokovića jer je organizovao seriju turnira u sred pandemije korona virusa i optužili ga da je neodgovoran i da daje loš primer.


 

Napiši komentar: