Zukorlić: Pobeda na republičkim, uspeh na lokalnim izborima

Nedelja , 2020-06-21 | 23:40:33

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je večeras da je ta partija odnela “uverljivu pobedu nad SDA Sandžaka na parlamentarnim izborima”, a da je na lokalnim u sandžačkim opštinama napravila uspeh u odnosu na prethodne izbore.


On je kazao da je SPP znatno uvećala broj glasova u odnosu na prošle parlamentarne izbore i da će imati bar tri poslanika u Skupštini Srbije.

“Od danas nema nikakve sumnje ko je stvarni, legalni, legitimni i uverljivi predstavnik bošnjačkog naroda u Narodnoj skupštini”, poručio je Zukorlić.

On je dodao da je SPP na nivou Sandžaka i Novog Pazara na drugom mestu, a da je u Tutinu “srušen monopol SDA Sandžaka koja sada neće moći sama da formira vlast”.

“Još je potrebno snage i rada da se pobede stranke koje u rukama imaju vlast i državu, ali s obzirom da smo mi stranka budućnosti, nema razloga za pesimizam. Za našu potpunu pobedu na lokalnom nivou je potrebna temeljna promena svesti i emancipacija građana”, rekao je Zukorlić.

Lider SPP poručio je okupljenim pristalicama i da će ih poslanici te partije u Skupštini Srbije zastupati uverljivo, autentično, dostojanstveno i odano zbog čega je siguran da će biti ponosni na njih.

“Kao stranka koja je ostala dosledna idealima, bili smo u riziku da li će to mase prepoznati. Ponosan sam i zahvlan svima koji su nam dali glas i prepoznali naš koncept. Te glasove ne vidimo kao brojku, već ih doživljavamo kao podršku da smo na pravom putu i da njime treba nastaviti još jače i odlučnije”, istakao je Zukorlić.

N. Kočović/A. Bajrović


 

Napiši komentar: