Zvezda obeležila 29 godina od osvajanja titule evropskog šampiona

Petak , 2020-05-29 | 20:58:50
Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas 29 godina od osvajanja titule evropskog šampiona u Bariju.

U medija centru na stadionu "Rajko Mitić" održan je koktel gde su se brojne klupske legende i ostali gosti podsetili na uspeh Zvezdine generacije iz 1991. godine.

Crveno-bele je tada kao kapiten predvodio golman Stevan Stojanović.

"Iskreno smatram da su se za ovih 29 godina ispričale sve priče oko Barija, ništa se nije promenilo. Samo smo mi, akteri tog finala, iz godine u godinu sve stariji i svesniji koliko je to zapravo veliki uspeh za klub", naveo je Stojanović.

Trener tadašnje generacije Zvezde bio je Ljupko Petrović.

"Crvena zvezda je naš veliki klub i kada god se setim Barija ili kročim u naš muzej mene uhvati jeza. Danas cvetam od sreće jer će se taj rezultat slaviti dugo godina i daj bože da što pre dodje trenutak da Zvezda to ponovi", rekao je Petrović.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović rekao je da je veliki uspeh iz 1991. godine izazov za nove generacije.

"Rezultat koji je generacija iz 1991. godine ostvarila je tako veliki da svim akterima, ali i sadašnjim generacijama daje mogućnost da deo tog velikog uspeha prihvate kao izazov za ono što sada rade i što će raditi. Zbog toga ovaj datum i uspeh ostaće inspiracija svima koji pripadaju Crvenoj zvezdi. Akteri iz 1991. svesni su slave i tog rezultata", naveo je on.

Prvi čovek sportskog sektora Crvene zvezde iz 1991. godine Dragan Džajić rekao je da je osvajanje evropske titule veliki uspeh za klub sa Balkana i da su navijači ponosni na titulu.

"Generacije koje dolaze nastojaće da ponove takav podvig, a ono što je svima jasno jeste da će teško koja ekipa doći do tog trofeja. Svi zvezdaši koji rade u klubu i koji će raditi imaju veliki motiv ispred sebe. Moram da izrazim i veliku zahvalnost svim ljudima, od igrača i trenera, jer njima pripada velika slava", rekla je treća Zvezdina zvezda.


 

Napiši komentar: