Ramazanska trka prva atletska manifestacija u regionu od izbijanja pandemije

Petak , 2020-05-29 | 20:49:31

Trener Atletskog kluba Novi Pazar Rifat Zilkić rekao je danas da će zbog pandemije korona virusa 21. Ramazanska trka u tom gradu biti održana sa više od mesec dana zakašnjenja, ali da je dobro što će dugogodišnja tradicija biti nastavljena.


"Zbog specifičnih uslova neće se trčati na gradskim ulicama, ali smo ponosni što ćemo biti domaćini prve atletske manifestacije u ovom delu Evrope od izbijanja pandemije. Lista učesnika još nije definitivna, ali nastup Elzana Bibića garantuje kvalitet", rekao je Zilkić.

U glavnoj trci 3. juna na Atletskom stadionu u Novom Pazaru nadmetaće se seniori na 3.000 metara, a takmičiće se i mladje kategorije.

"Pokušaćemo da Bibiću suprotstavimo najbolje domaće, kao i srednjeprugaše iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Na stazi biti i mlade snage predvođene jednom od najboljih Evropljanki u pionirskom uzrastu Saimom Murić, Lenkom Nikolić i ostalima", dodao je Zilkić.

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović naveo je da je trenutno na snazi uredba Vlade Srbije prema kojoj bi Ramazanska trka mogla da okupi najviše 100 ljudi, ali da bi od 1. juna ta brojka trebalo da bude povećana na 1.000.

"Povratak publike na sportska borilišta je izuzetno važan i drago nam je zbog toga, kao i zbog činjenice da će to biti prva atletska priredba u Srbiji od izbijanja pandemije korona virusa", kazao je Mehmedović.

Do sada je na novopazarskim ulicama održano 18 Ramazanskih trka, dok se 2017. i 2018. godine trčalo na Atletskom stadionu.


 

Napiši komentar: