NVO: Zaštiti TV Tutin od lokalnih moćnika

Petak , 2020-05-29 | 19:04:05

Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda osudio je danas pritiske na Sandžačku TV mrežu i pokušaje ometanja emitovanja programa tog medija od strane pojedinih čelnika lokalne samouprave Tutina.


Direktor Sandžačke TV mreže iz Tutina Amir Numanović izjavio je prethodno da je taj medij "osujetio više pokušaja" ometanja emitovanja programa u četvrtak veče, kada je u programu gostovao bivši poslanik SDA Sandžaka i aktuleni nosilac liste “ Sandžak u srcu, Tutin na prvom mjestu” Bajro Gegić.

"Sandžački odbor upozorava da je sloboda informisanja od vitalnog interesa za funkcionisanje demokratije i da bi u odbrani slobode posebno morali insistirati svi oni koji žele da dobiju poverenje građana na sledećim izborima i da se na delu pokažu u odbrani vrednosti – pravne države, nenasilja, tolerancije i punog poštovanja ljudskih prava i sloboda", navodi se u saopštenju te nevladine organizacije (NVO).

Sandžački odbor je pozvao organizacije civilnog društva, novinare, medije i novinarske asocijacije da se solidarišu sa kolegama ove televizije i dignu svoj glas protiv kršenja njihovog prava na slobodan i dostojanstven rad.


 

Napiši komentar: