Od danas elektronski upis budućih prvaka u osnovne škole

Cetvrtak , 2020-05-28 | 13:31:14

Kancelarija za informacione tehnologije (IT) i elektronsku upravu (e Uprava) saopštila je da je od danas dostupna nova usluga redovnih osnovnih škola na portalu eUprava – elektronski upis (eUpis) budućih djaka prvaka.


Oni su naveli da roditelji sada mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta.

"Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument", navodi se u saopštenju.

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko Portala eUprava ili direktnim kontaktom sa školom putem telefona ili mejla.

"Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohadjanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem", ističu oni.

Ono što je obavezno doneti u školu jeste lekarsko uverenje i to ako je pregled izvršen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta ili kod privatnog lekara, nevezano za datum.

"Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje za period od 1. juna do 20. jula, a usluga eUpis će biti dostupna na Portalu od 28. maja do 10. jula. Ukoliko slučajno željena škola nije objavila termine ili su svi termini popunjeni potrebno je da ih gradjani kontaktiraju telefonom (Imenik škola)", piše u saopštenju.


 

Napiši komentar: