Ljajić: Gnusna je laž da idem u ambasadore

Cetvrtak , 2020-05-28 | 12:35:12

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP), ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić negirao je danas pisanje nekih srbijanskih medija da se sprema za funkciju ambasadora Srbije u Turskoj.


"Povodom informacije koju je jedan tabloid objavio o tome da se navodno spremam da posle izbora preuzmem funkciju ambasadora u Turskoj, sa gnušanjem odbacujem ovakve gnusne laži, koje su sračunate da me diskredituju u javnosti, nepunih mesec dana pred izbore", naveo je Ljajić u izjavi medijima.

Prema negovim rečima, malo je reći da je ovo najobičniji 'fake news', jer je ovde čitava priča iskonstruisana od početka do kraja, a "vest je jednako tačna kao da je neko objavio da ću postati centarfor Barselone".

"Koliko je tekst neprofesionalan i zlonameran, govori i činjenica da su od moje cele izjave kojom sam negirao i svaku pomisao da bi to moglo da se dogodi, objavljene bukvalno dve-tri reči", rekao je Ljajić.

On je naglasio da o ambasadotrskoj funkciji nikada nije razmišljao, jer misli da taj posao ne bi dobro radio.

"Zato, ni posle ovih izbora, ni posle bilo kojih izbora, neću biti ambasador niti u Turskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji", rekao je Ljajić.

S druge strane, kako je dodao, "i kada bih dobio eventaulno neku takvu ponudu, nikada je ne bih prihvatio".

"To bi bila klasična izdaja birača, simpatizera i ogromnog broja stranačkih aktivista, koji su sve ove godine verovali u mene i ideju koju zastupam", naveo je Ljajić.

On je ocenio da bi to bio "čin svojevrsnog i političkog i ljudskog dezerterstva".

"Suočavao sam se u politici sa različitim informacijama, dezinformacijama, optužbama, ali nikada ovako podmuklo i tendenciozno niko nije plasirao ovakvu laž, neposredno pre održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora", rekao je Ljajić.

Dodao je da je od objave ove vesti, prinudjen da odgovara na brojne pozive i poruke ljudi iz Srbije i regiona, "objašnjavajući im da u toj informaciji nema ni zrna istine".


 

  • user thumb
    Mirsad

    Pa obecao je da nece biti ministar. Ovo bi bilo logicno, napravio je milione sa svojim ortacima,sad neka zemlja da se zadovolji gospodja i da deca zavrse najbolje skole. A obilaznica ce biti za 20 godina. I fabrika neka za 25. Vazan je "parkic" .

Napiši komentar: