Zukorlić: Ostajemo dosledni ideji pravde i pomirenja

Sreda , 2020-05-27 | 18:28:43

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kazao je danas da će ta partija ostati dosledna ideji pravde i pomirenja i borbi protiv svih zala u društvu, jer, kako je rekao, sve devijacije u društvu proizilaze iz nepravde.


“Ukoliko otklonite nepravdu, otklonili ste 90 odsto problema”, izjavio je Zukorlić gostujući na televiziji N1.

Zukorlić, koji je nosilac liste “Samo pravo Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca”, istakao je da su oni prepoznati kao stožerni faktor manjinskih zajednica, koje čine trećinu stanovništva Srbije.

On je dodao da je svojim dosadašnjim delovanjem “približio Bošnjake srpskom narodu na nivou intelektualnih i drugih elita, ali i na nivou nekih drugih struktura”.

“Svi sukobi, zločini i ratovi bili su najvećim delom zbog nedostatka međusobnog nepoznavanja i, zapravo, pod teretom predrasuda. Mi ćemo biti ‘treća’ politika koja nedostaje zemlji, koja zastupa vrednosti, a koja ne dolazi u poziciju da se odlučuje između opozicije i vlasti, već koja pokušava da ponudi principe i vrednosti”, poručio je Zukorlić.

Lista “Samo pravo Stranka pravde i pomirenja – Demokratska partija Makedonaca” biće pod rednim brojem osam na predstojećim parlamentarnim izborima.

N. Kočović


 

Napiši komentar: