Grad prodaje parcelu po trostruko nižoj ceni

Utorak , 2020-05-26 | 11:24:57

Skupština Novog Pazara raspisala je oglas o prodaji placa na Šestovu po početnoj ceni od 5.000 evra po aru što je, po mišljenju stručnjaka, znatno niža cena od realne vrednosti zemljišta u tom delu grada.


Na prodaju se nudi parcela broj 438/4, površine 256 kvadrata, u blizini kružnog toka u tom naselju, a namenjena je investitorima za izgradnju stambenih i poslovnih objekata.

Plac izlazi na ulice Stefana Nemanje i Miodraga Jovanovića.

Ukupna početna cena je 12.650 evra, a svi koji žele da učestvuju na licitaciji moraju uplatiti depozit od 10 odsto, odnosno, 1.265 evra.

Poznavaoci prilika na tržištu nepokretnosti u Novom Pazaru kazali su radiju Sto plus da je realna cena ara građevinskog zemljišta u tom delu grada oko tri puta veća.

“Placevi u tom delu grada, na malo lošijoj lokaciji, prošle godine prodavani su za 13.000 evra, tako da je cena ove parcele znatno ispod realne vrednosti. Međutim, kako je u pitanju početna cena, moguće je da će ona tokom licitacije dostići pravu vrednost”, rekao nam je jedan od eksperata za tržište nepokretnosti.

Oglas je otvoren do 22. juna, a javno nadmetanje biće održano tri dana kasnije u prostorijama Gradske uprave Novog Pazara.

N. Kočović


 

 • user thumb
  Pazarac

  Tu parcelu će da prisvoji narodni poslanik Jolovic, to je lopovluk, narode. Živi bili pa videli, preko svojih pijuna.

 • user thumb
  Mirko

  jedi govna lazovu ne gradi se ništa ova parcela se nalazi povise ribarnice i prva je u redu na njoj nije izgradjeno ništa

 • user thumb
  Gradjanin

  Hhahahahahhah...e stvarno su smešni. Ovo je samo pro forme, jer se na toj parceli već uveliko gradi objekat. Lopovluk se nastavlja, a vi narode samo glasajte!

Napiši komentar: