SDA Sandžaka predala listu za parlamentarne izbore

Ponedeljak , 2020-05-25 | 17:17:16

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore koju je potpisima podržalo više od 11.000 birača.


Lista nosi naziv "SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin", a na predstojećim izborima 21. juna, kako je ocenila "biće jedina koja, nasuprot režimskim strankama, zastupa interese gradjana Sandžaka".

Kandidat za narodnog poslanika SDA Sandžaka Enis Imamović izjavio je da ta lista predstavlja autentičnu sandžačku opciju, koja ne želi da sudbinu gradjana Sandžaka prepusti izvršiocima velikosrpske politike.

"Naš program je dosledan svih ovih decenija i od toga ne odustajemo. Decentralizacija Srbije, specijalni status Sandžaka i vraćanje Bošnjacima statusa naroda su naša dobro poznata načela, koja su uz vladavinu prava i društvo jednakih mogućnosti osnova opstanka našeg naroda u Srbiji", naveo je Imamović i dodao da su evropske i NATO integracije put ka boljem životu za koje se SDA Sandžaka zalaže.

Imamović je pred novinarima posebno istakao da Specijalni status predvidja Sandžak kao političko teritorijalnu celinu ravnopravnih gradjana i naroda koji u njoj žive, navedeno je u saopštenju SDA.


 

Napiši komentar: