Rukometna Arkus liga i zvanično protiv proširenja

Petak , 2020-05-22 | 10:39:41

Skupština rukometne Arkus lige nije prihvatila odluku Rukometnog saveza Srbije (RSS) o proširenju elitnog domaćeg takmičenja u sezoni 2020/21 sa 14 na 16 klubova, objavljeno je na sajtu Arkus lige.


Na sednici Arkus lige u Beogradu, devet klubova je posle petočasovne rasprave glasalo protiv proširenja, uz dva uzdržana i tri protiv, pa odluka Upravnog odbora RSS o ligi sa 16 klubova nije prihvaćena.

Kako se navodi na zvaničnoj internet stranici Arkus lige, odluka ligaške skupštine i obrazloženi stavovi svih klubova biće upućeni Upravnom odboru RSS od kojeg se traži da preispitiva svoju prethodnu odluku o proširenju.

Podsećamo, Arkus liga je suspendovana sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, pa je RSS prekinuo takmičenje i nije proglasio šampiona, a završnica Kupa Branislava Pokrajca trebalo bi da bude odigrana neposredno pre početka narednog prvenstva.

RSS je odlučio da ovog proleća niko od superligaša ne ispadne u niži rang i da posle baraža najjača domaća liga bude proširena na 16 klubova, koji bi u prvom delu šampionata bili podeljeni u dve grupe sa po osam ekipa.

Ovosezonsko takmičenje u Arkus ligi prekinuto je kolo pre kraja regularnog dela sezone, a četvoroplasirani Novi Pazar sa samo 24 boda imao je obezbeđeno mesto u plej-ofu, uz učinak od 11 pobeda, dva nerešena meča i osam poraza.


 

Napiši komentar: