Još tri fudbalera Novog Pazara zaražena korona virusom

Sreda , 2020-05-13 | 10:08:09

Fudbalski klub Novi Pazar ima još trojicu igrača zaraženih korona virusom, pa se broj obolelih fudbalera u tom kolektivu popeo na šest, rečeno je danas u pazarskom prvoligašu.


"Bili smo upoznati sa situacijom i zbog vidljivih simptoma kod tih igrača nismo iznenadjeni. Očekivali smo pozitivne testove kod te trojice fudbalera, iako smo priželjkivali suprotno. Nažalost, sve to dodatno otežava dalje naše funkcionisanje i sprovodjenje treninga", rekao je generalni sekretar Novopazaraca Fikret Medjedović.

On je naveo da su obavljeni razgovori sa klupskim lekarom i štabom koji je odredjen za novonastalu sitauciju i da je procenjeno da će tu biti zaustavljeno širenje virusa.

"Nadamo se da ćemo ostati na zadovoljavajućem broju igrača, kako bismo prvenstvo priveli kraju. Taj optimizam baziramo na činjenici da smo radili u odvojenim grupama. Na treninzima i privatno, ostali igrači nisu imali nikakav kontakt sa grupom koju smo pratili", istakao je Medjedović.

Glavni oprativac Novog Pazara dodao je da su šestorica zaraženih fudbalera u potpunoj izolaciji u gradskoj kovid bolnici.

"Pod budnim su okom lekara. Niko od njih nema teže simptome i svi se dobro osećaju, pa se nadam da će ubrzo da izadju zdravi i da će da se vrate svojim aktivnostima. Na osnovu svega, verujem da neće biti novih slučajeva korona virusa u našem klubu", kazao je Medjedović.

Prva liga Srbije trebalo bi da bude nastavljena 30. maja utakmicama 27. kola, u kojem će sedmoplasirani Novi Pazar biti domaćin za tri pozicije slabije rangiranom Dinamu iz Vranja.


 

Napiši komentar: