DUNP počinje sa radom 15. maja

Petak , 2020-05-08 | 13:37:03

Državni univerzitet u Novom Pazaru, posle dvomesečne obustave rada zbog pandemije izazvane korona virusom, počeće sa radom u svojim prostorijama 15. maja, uz poštovanje preventivnih mera, najavljeno je danas sa te visokoškolske ustanove.


Tog dana počeće redovan rad za administrativno-tehničko osoblje i prijavljivanje studenata za aprilski ispitni rok, koji će se održati od 19. do 23. maja, dok poslednje nedelje maja sledi prijavljivanje za junski ispitni rok.

Nastavnici i saradnici će od 18. maja obavljati konsultacije sa studentima. Pojedine laboratorijske i praktične vežbe održavaće se po unapred utvrđenom rasporedu, dok će se preostala predavanja i vežbe do kraja školske godine odvijati elektronskim putem.

Detaljno obaveštenje o početku rada i svim terminima objavljeno je na sajtu Univerziteta.

“Tokom vanrednog stanja nastava na daljinu održavana je redovno, kao i pripremna nastava za upis studenata. Za to vreme je završeno krečenje i uređenje prostorija i sve će biti spredmno da se vrata Državnog univerziteta otvore 15. maja”, navodi se u saopštenju.

Upis novih studenata, kao i ranijih godina, biće započet krajem juna.

“Prema predlogu kvote, koji treba da odobri Vlada Srbije, Državni univerzitet u Novom Pazaru ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa upisaće 960 studenata, od kojih će se preko 70 odsto školovati iz budžeta”, saopštila je ova visokoobrazovna ustanova.


 

Napiši komentar: