Mahmutović obišao završne radove novog gradskog kolektora

Utorak , 2010-08-17 | 15:46:48

  Mahmutović obišao završne radove novog gradskog kolektora


 

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović obišao je danas završne radove na izgradnji novog glavnog gradskog kolektora za fekalnu kanalizaciju, u naselju kod Novopazarske banje, koje se u poslednjih 36 godina borilo sa brojnim problemima i poplavama.

 

“Gradska uprava obezbedila je sredstva u iznosu od oko osam miliona evra, koja su bila dovoljna za rešenje jednog dela primarnog kolektora, a urađena je i kanalizacija za meštane ovog naselja” , rekao je Mahmutović.

 

On je istakao da je sekundarna kanalizacija za ova domaćinstva kompletno urađena, a svi meštani su već priključeni na kolektor.

 

“U narednom periodu planirana je izgradnja fabrike za preradu komunalnih otpadnih voda u neposrednoj blizini ovog područja”, kazao je Mahmutović. 

 

Meštanin ovog naselja Elmaz Mehović, čija se kuća nalazi u blizini kolektora, rekao je da je situacija pre izgradnje kanalizacije i novog filtera bila izuzetno teška za sve stanovnike.

 

“Poslednjih 36 godina se borimo sa poplavama i raznim drugim poteškoćama. Drago nam je što je naš problem sada konačno rešen”, istakao je Mehović.


 

Napiši komentar: