SDA i SDP o smeni Aščerića

Utorak , 2020-04-07 | 19:13:55

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka smatra da postupak gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, koji je ranije danas smenio pomoćnika Emira Aščerića, odslikava “netolerantan, isključiv i neprijateljski stav prema drugačijem mišljenju i slobodi govora”.


Aščerić je na Fejsbuku objavio da jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom kojeg je isporučeno 13 respiratora gradskoj Opštoj bolnici, “predstavlja zloupotrebu i brutalnu političku kampanju”.

Iz SDA Sandžaka je saopšteno da je Aščerić izneo stav ove stranke, koji je podržan od celokupne demokratske javnosti, građana i slobodnih intelektualaca.

“Skupštinska većina u Novom Pazaru je višepartijska, što podrazumeva da svaka stranka ima svoje mišljenje o pojedinim pitanjima. Ašćerić je smenjen zbog drugačijeg mišljenja, odnosno zbog iznošenja stava SDA Sandžaka“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Sa druge strane, u Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP) kažu da su neprijatno iznenađeni Aščerićevom bahatošću, kada je ceo svet ujedinjen u borbi protiv korona virusa.

“Pune tri godine pojedini funkcioneri iz SDA Sandžaka ništa ne rade i sva njihova aktivnost se svodi samo na kritiku vlasti u kojoj i sami učestvuju. Do sada nismo reagovali, praštali smo im nerad, arogantnost, politikanstvo i amaterizam, jer smo sa ovom strankom potpisali Deklaraciju i držali reč. Računali smo da su jedinstvo i harmonija među Bošnjacima vredniji od svega”, navodi se u saopštenju ove partije.

U SDP tvrde da neće više trpeti da im “predavanja drže ljudi koji su izgubili svaki dodir sa realnošću i koji ne postoje van svojih Fejsbuk profila i internet stranica”, te da će novi izbori biti kada sve ovo prođe, kada će se ponovo baviti politikom.

Biševac je, u skladu sa ranije potpisanim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugoga kandidata za ovu funkciju.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017. godine, od kada je ova stranka zvanično postala deo vlasti u ovom gradu.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, na čijem čelu je Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

A.Bajrović

 


 

Napiši komentar: