Novi Pazar: Smenjen pomoćnik gradonačelnika

Utorak , 2020-04-07 | 12:13:15

Gradonačelnik Novog Pazara Hihat Biševac razrešio je danas dužnosti dosadašnjeg pomoćnika Emira Aščerića, koji je na ovu funkciju imenovan kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.


Aščerić je ranije na svom Fejsbuku objavio da jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje je isporučeno 13 respiratora Opštoj bolnici, “predstavlja zloupotrebu i brutalnu političku kampanju”.

Biševac je u saopštenju naveo da svaki pojedinac ima pravo u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada da priča šta i kada hoće, ali da je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

“Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika. Jučerašnja poseta predsednika Vučića za naš grad je, u ovim teškim trenucima, značila mnogo, a oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene”, navodi se u ovom saopštenju.

On je, u skladu sa ranije potpisanim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugoga kandidata za ovu funkciju.

“Novi Pazar, kao i ceo svet, preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad sačuvamo živote svih naših ljudi”, ocenio je Biševac.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017. godine, od kada je ova stranka zvanično postala deo vlasti u ovom gradu.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, na čijem čelu je Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, a u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

A.Bajrović


 

  • user thumb
    Kajanje

    Pa nemojte coveku je ovo prvi posao, necete valjda da ga ostavite bez hleba, da jadan nenaviknut mora da radi nesto? Pruzite mu priliku pokajace se on.

  • user thumb
    stabilizator

    Mislim da je ovo uradjeno na nagovor drugog. Decko je izjavio istinu.

Napiši komentar: