Zukorlić: Ostavimo u ovom trenutku političku konkurentnost po strani

Ponedeljak , 2020-03-16 | 14:37:04

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je danas da će ova partija sve svoje resurse i kapacitete podrediti novim okolnostima u Srbiji, kako bi posledice od mogućeg širenja korona virusa bile što manje.


On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane da poštuju pravila vanrednog stanja i političke konkurente da u ovom trenutku svi budu jedna strana.

“Stavimo konkurentnost po strani, dok se ne prevaziđe ovaj problem, jer nam je zajednički interes da održimo normalnu atfosferu u narodu. Nadajmo se najboljem, odnosno da dve prođe sa što manje negativnih posledica po zdravlje i živote ljudi, ali i ostale zajedničke ekonomske i socijalne interese“, rekao je Zukorlić.

On je istakao da podržava zahtev Matice bošnjačke najvišim nadležnim organima da ovlaste “Sandžak televiziju” iz Novog Pazara za ključnog partnera Ministarstva prosvete u pružanju obrazovnih usluga na daljinu za učenike osnovnih i srednji škola, koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

“Smatramo da je to neophodno, kako bi se u ovim okolnostima ispoštovalo ustavom garantovano pravo učenika bošnjačke nacionalnosti. Očekujem da će nadležni imati osećaja za ovaj zahtev“, rekao je Zukorlić.

On je dodao da je ova stranka predala liste za lokalne izbore u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju, dok će na parlamentarnim izborima učestvovati u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca.

“U ove izbore ulazimo stabilno, ali ne euforično, jer mi smo politiku razumeli kao zidanje kule gde se svaki kamen pre nego se uzida mora klesati, a to zahteva stručnost i strpljenje. Mi smo jedina politička stranka na ovom prostoru sa ovoliko svežine i nepotrošenosti, što možete zaključiti kada vidite ko su ljudi na našim listama. To su mladi, sveži, obrazovani ljudi, od ličnog i porodičnog ugleda“, rekao je Zukorlić.

On očekuje da će izbori biti odloženi, jer u vanrednom stanju nije moguće imati vanredne aktivnosti.

“Ispod svake crte ljudskosti i etičnosti u ovom trenutku bi bilo da se stranačko- politički zloupotrebljava ova situacija, a mi ćemo biti daleko od toga, krajnje korektni i partneri sa svima u ovoj priči“, rekao je Zukorlić.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: